تیتر خبرها

فعالیت ناوگان‌های صنعتی صید ترال از شهریور امسال متوقف شده است

رئیس سازمان شیلات کشور گفت: فعالیت ناوگان‌های “ترالِر” ما در دریای عمان و خلیج فارس است که شامل ناوگان‌های صنعتی “کیش”، “طبس” و “فردوس” و “فانوس‌ماهیان” که فعالیت آنها تقریبا از شهریور امسال متوقف شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ چندی پیش و طبق تصمیم کارگروه ساماندهی “صید ترال” در فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی مقرر شد که صید ترال از ابتدای آذر امسال و به مدت ۲ سال یعنی تا اول آذر سال ۱۴۰۱ ممنوع شود.

این کارگروه شامل همه نهادهای مرتبط اعم از قوه‌‌ قضائیه، سپاه پاسداران، سازمان شیلات، وزارت جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات شیلات ایران است.  

بر اساس این گزارش، معین‌الدین سعیدی؛ سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگویی با تسنیم گفته بود که “صید ترال به‌طور کامل در این ۲ سال ممنوع شده و فقط مختص فانوس‌ماهی‌ها نیست و هر نوع صیدی به صورت ترال در این مدت ممنوع است.”

اما حالا، نبی‌الله خون‌میرزایی؛ رئیس سازمان شیلات کشور در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره آخرین وضعیت اجرای مصوبه مجلس برای ممنوعیت صید ترال از ابتدای آذر ماه امسال اظهار کرد: هیچ کشتی و صیاد خارجی در آب‌های جمهوری اسلامی ایران، مجوز صید ندارد و در آب‌های ایران فعالیت‌ نمی‌کنند.

خون‌میرزایی افزود: فعالیت ناوگان‌های “ترالِر” ما در دریای عمان و خلیج فارس است که شامل ناوگان‌های صنعتی “کیش”، “طبس” و “فردوس” و “فانوس‌ماهیان” که فعالیت آنها تقریبا از شهریور امسال متوقف شده است.

رئیس سازمان شیلات اضافه کرد: پس از تفاهمی که با فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و دستور آقای خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، توقف فعالیت صید ترال ادامه پیدا کرده و در حال حاضر نیز هیچکدام از شناورهای این ناوگان‌ها در آب‌های جنوبی کشور فعال نیستند.

خون‌میرزایی همچنین در پاسخ به این پرسش که “آیا تأیید می‌کنید که در حاضر تأیید هیچ صیاد خارجی در آب‌های ایران حضور ندارد،” گفت: هیچ کشتی و صیاد خارجی در آب‌های جمهوری اسلامی ایران فعال نبوده است؛ ناوگان فانوس‌ماهیان ما، تعدادی‌شان بعد از شهریور و در مهر ماه مجوز دریاروی داشتند و در دریا بودند؛ وقتی مقرر شد که از ابتدای مهر ماه فعالیت‌شان متوقف شود، به آنها اطلاع دادیم که از ابتدای آذر فعالیت‌شان متوقف است و آنها بعد از دوره صیدشان به اسکله‌ها بازگشتند اما ناوگا‌ن‌ها “کیش”، “فردوس” و “طبس” پس از شهریور، اصلاً دریاروی نداشتند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا شما بر اجرای مصوبه ممنوعیت صید ترال از ابتدای آذر رصد می‌کنید که ماهیگیریان ما خیال‌شان از این جهت راحت باشد، اظهار کرد: بله! این وظیفه ماست؛ یگان حفاظت ما در دریا حضور دارد، ما، هم هنگام اعزام هر شناوری به دریا کنترل‌های لازم را در اسکله انجام می‌دهیم و هم هنگام تخلیه صید آنها را کنترل می‌کنیم؛ یگان حفاظت ما در دریا کنترل می‌کند، جامعه صیادی و اتحادیه‌ها نیز حسب حضور در دریا کنترل‌های لازم را دارند.

رئیس سازمان شیلات اضافه کرد: منکر این نمی‌شویم که تخلفات صیادی وجود دارد و بیشتر از جانب کسانی است که هیچگونه مجوز صیادی ندارند و بدون مجوز به دریا می‌روند، این واقعیت‌‌ها وجود دارد، ما تا جایی که بتوانیم با متخلفان برخورد می‌کنیم و یگان حفاظت نیز آنها را به مقام قضائی ارجاع می‌دهد  و برخورد قضائی لازم صورت می‌گیرد.

خون‌میرزایی در پاسخ به این پرسش که از ابتدای سال تاکنون حدود ۲۹ فروند شناور و ۱۵۱ صیاد متخلف دستگیر شده‌اند، این آمار را تأیید می‌کنید، گفت: آمار بسیار بیشتر است؛ صید غیرمجاز در آب‌های جنوب بسیار زیاد است؛ اینها مجوز صید و صیادی از سازمان شیلات ایران ندارند و یگان حفاظت ما در محدوده‌ای که بتواند آنها را پیدا کند، با آنها برخورد و به دستگاه قضائی معرفی می‌کند.

وی ضمن تأکید بر اینکه مقابله با صیادان غیرمجاز باید به دغدغه عمومی برای همه دست‌اندرکاران نظام تبدیل شود، از آیت‌الله رئیسی رئیس دستگاه قضا نیز درخواست کرد که دستور اکیدی به دادستان‌های شهرستان‌های استان‌های جنوبی بدهد که احکام بازدارنده برای متخلفان صادر کنند.

رئیس سازمان شیلات ادامه داد: البته تعدادی از دادستان‌ها در جنوب کشور همکاری و پشتیبانی خوبی در زمینه برخورد با صیادان غیرمجاز دارند اما در بعضی موارد با ترحم با این افرادی که مجوز صید ندارند و از انفال بدون مجوز برداشت می‌کنند، برخورد می‌شود.

خون‌میرزایی خاطرنشان کرد: در بعضی مواقع دادستان‌های استان‌های جنوبی کشور نسبت به صیادان غیرمجاز سهل‌گیری می‌کنند که خواهش می‌کنم در این زمینه آیت‌الله رئیسی دستور اکیدی را به دادستان‌‌های استان‌های جنوبی کشور بدهند.

صید ترال به صیدی گفته می‌شود که در آن با استفاده از توری قیف شکل، آبزیان عمق دریا کف‌روبی می‌شوند.

درباره ی yarahmadi

مطلب پیشنهادی

طرح دریابست در استان بوشهر اجرا می شود:

به گزارش روابط عمومی شیلات استان بوشهر ، نشست کمیته مدیریت صید شیلات استان بوشهر …

تولید بیش از دو میلیارد قطعه لارو میگوی پرورشی در استان بوشهر

مدیرکل شیلات استان بوشهر از تولید ۲.۲ میلیارد بچه میگو پرورشی در مراکز تکثیر آبزیان …

مدیرکل شیلات استان بوشهر از برگزاری مناقصه انتخاب پیمانکار پروژه بهسازی بندر صیادی جفره خبر داد:

به گزارش روابط عمومی شیلات استان بوشهر عقیل امینی مدیرکل شیلات استان بوشهر از انتخاب …

بازدید معاون وزیر و رئیس سازمان شيلات ایران از نمایشگاه دستاوردهای آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش

معاون وزیر و رئیس سازمان شيلات ایران و هیئت همراه از نمایشگاه دستاوردهای آماد و …

همکاری لجستیکی نیروی دریایی ارتش در حوزه پرورش ماهی در قفس

در ملاقات فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه با معاون وزیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *