بوشهر – ایرنا – مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: با توجه به شیوع بیماری نوظهور نکروز عفونی حاد هپاتو پانکراس یا بیماری مرگ زودرس در مزارع سایت شیف، هشدارهای قرنطینهای در این خصوص را جدی بگیرند.
عقیل امینی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: براساس آزمایشهای دامپزشکی ۱۷ خرداد، بیماری نوظهور عفونی حاد هیاتوپانکراس که لاروهای میگو را درگیر میکند در سایت شیف بوشهر شناسایی شد.
وی یکی از دلایل شیوع بیماری مرگ زودرس لاروهای میگو را ورود لاروهای آلوده میگو از استانهای همجوار، رعایت نکردن موارد قرنطینهای و بهداشتی عنوان کرد.
امینی تاکید کرد: درصورت هرگونه بیتوجهی در رعایت نکات قرنطینه و بهداشتی در مزارع پرورش میگو احتمال سرایت بیماری به سایر مزرعههای پرورش وجود دارد.
به گفته امینی تمهیدات مناسبی برای ممنوعیت ذخیرهسازی و معدومسازی لاروهای ذخیره شده در سایت شیف انجام شده و با توجه به شیوع بیماری هیچ لاروی بدون گواهی دامپزشکی از کارگاههای تکثیر برای ذخیره سازی خارج نمیشود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر در خصوص بیمه لاروهای میگوی استان بوشهر گفت: با تمهیدات اندیشیده شده یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون قطعه لارو میگو معادل ۶۵ درصد بیمه شده در حالی که سال گذشته تنها چهار درصد از لاروهای میگو در استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: بیمه برای خرید کلر برای ضد عفونی و پرداخت بیمه مزارع درگیر بیماری کارهای خوبی انجام داده است.
ذخیره سازی ۶۳ درصد لاروهای میگو در سایتهای پرورش
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به جایگاه این استان در بخش آبزی پروری گفت: این استان با تولید ۶۳ درصد از میگوی پرورشی کشور بعنوان قطب اول میگوی پرورشی کشور شناخته میشود و انتظار میرود پرورش دهندگان با حساسیت بیشتری با رعایت نکات بهداشتی نسبت به کنترل این بیماری اقدام کنند.
به گفته امینی امسال هفت هزار و ۲۵۹ هکتار زمین با پیشبینی تولید ۴۴ هزار تن میگوی پرورشی آماده سازی شده است.
وی با اشاره به آغاز کار ذخیره سازی لاروهای میگو از اوائل اردیبهشت در ۱۳ سایت پرورش میگو استان بوشهر، اظهار کرد: برای تولید این میزان میگوی پرورشی امسال ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون قطعه لارو میگو در ۲۳ کارگاه تکثیر تولید شده است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: تاکنون یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون قطعه لارو میگو در سطح چهار هزار و ۱۰۰ هکتار ذخیره سازی شده و کار ذخیره سازی همچنان تا اواخر تیرماه ادامه دارد.
امینی گفت: مراکز تکثیر استان بوشهر تاکنون سه میلیارد قطعه لارو میگو تولید کردند که بخشی از لاروهای مازاد تولیدی به استانهای گلستان، هرمزگان و خوزستان ارسال شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به قدمت برخی از زیرساختهای پرورش میگو در استان بوشهر اصلاح این زیرساختهای قدیمی از جمله در سایتهای پرورش حله، دلوار و بویرات ضروری و تقویت مکانیزاسیون برای بهرهوری بیشتر و افزایش توان مصرفی میزان برق برای استفاده از هواده و غذاپاش دنبال میکنیم.
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: سال گذشته صادرات میگو برای استان بوشهر ۱۵۲ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
♦️ پایگاه خبری شیلات استان بوشهر
🌐 https://eitaa.com/shilatbushehr
♦️ سایت شیلات استان بوشهر
🌐https://shilatbushehr.ir/