مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور سازمان شیلات کشور ضمن اشاره به اینکه امسال ۴۹ هزارتن میگو در کشور تولید شد اعلام کرد که با اقدامات انجام شده و همکاری مشترک با سازمان دامپزشکی خسارت ناشی از بیماری لکه سفید میگو به حداقل ممکن کاهش یافت و تنها ۱۰ تا ۱۳ درصد مزارع درگیر این بیماری شدند.
وحید معدنی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در ۵ استان کشور پرورش میگو انجام می شود، گفت: ۴ استان جنوبی هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان و یک استان شمالی گلستان تولید کننده میگو در کشور هستند که البته سهم قابل توجهی از تولید میگو یعنی بیش از ۹۰ درصد تولیدات متعلق به استان های هرمزگان و بوشهر است.
وی ادامه داد: براساس برنامه ششم توسعه قرار بود که امسال تولیدات میگو در کشور به رقم ۵۲هزارتن برسد اما با فرازو نشیب های اقتصادی و شیوع کرونا با تولید ۴۹ هزارتن میگو و حدود ۶ درصد کمتر از برنامه به کار خود پایان دادیم و در حال برنامه ریزی برای تولید میگو در سال ۱۴۰۰ هستیم.
مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور کشور اضافه کرد: برای سال ۱۴۰۰ تولید ۶۰ هزارتن میگو پیش بینی شده است اما این مهم با ایجاد تمهیدات لازم محقق می شود.
فعالیت ۳۷ مرکز تکثیر لارو میگو در کشور
وی با بیان اینکه اولین حلقه در زنجیره تولید میگو تولید لارو میگو است، اظهار کرد: تولید مولدین میگو و استحصال لاروهای مناسب از آن ازجمله اقدامات مهم در زنجیره تولید میگو است. در کشور بیش از ۳۵ واحد مرکزتکثیر لارو در استان های بوشهر و هرمزگان فعال هستند و دو مرکز نیز در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان چابهار فعالیت می کنند. استان های خوزستان و گلستان نیز در سال ۱۳۹۹ واحد تکثیر فعال نداشتند.
۱۰تا ۱۳ درصد مزارع میگو امسال درگیر بیماری لکه سفید شدند
معدنی در پاسخ به این سوال که آیا امسال گزارشی از شیوع بیماری لکه سفید در مزارع داشته اید یا خیر؟ گفت: امسال بیماری لکه سفید در برخی از مزارع گزارش شد ولی با همکاری مشترکی که با سازمان دامپزشکی به عنوان متولی پیشگیری و درمان بیماری ها داشتیم توانستیم خسارت ناشی از این بیماری را به حداقل ممکن کاهش دهیم. سال قبل بخش زیادی مزارع میگو در استان گلستان درگیر بیماری لکه سفید شدند ولی امسال حتی یک مورد هم گزارش این بیماری را در استان گلستان نداشتیم
به گفته وی ۱۰ تا ۱۳ درصد مزارع کشور امسال درگیر بیماری لکه سفید شدند ولی با برداشت به موقع از خسارت زیاد به این مزارع جلوگیری شد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات در بخش دیگری از صحبت هایش به صادرات میگو نیز اشاره کرد و گفت: میگوی ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس و بخشی از اروپا صادر می شود. سال ۱۳۹۲، ۵۰ میلیون دلار ارز حاصل از صادرات میگو به کشور بازگشت و این رقم در سال ۱۳۹۸ به ۱۴۶.۵ میلیون دلار رسید. آمار صادراتی سال ۱۳۹۹ نیز هنوز نهایی نشده است.
فعالیت آبزی پروری نیاز به دریافت استعلامات هشت گانه دارد وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا سازمان شیلات اجازه احداث استخرهای پرورش میگو و فعالیت آبزی پروری در سواحل جنوبی و میراث های طبیعی ثبت شده را می دهد، گفت: به طور کلی هرگونه فعالیت آبزی پروری تابع دریافت مجوز از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است. یعنی هرمتقاضی که بخواهد اقدام به فعالیتی در این زمینه کند بایستی از طریق سامانه پنجره واحد درخواست خود را به سازمان نظام مهندسی اعلام و مطابق مقررات اقدام می شود