صید آبزیان به روش ترال یکی از روشهای مخرب است که جامعه صیادی قانونمند نسبت به ترال کف در آبهای خلیج فارس استان بوشهر به شدت معترض است چراکه به زیستگاه و ذخائر آبزیان و معیشت صیادان صدمه وارد کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، صید و صیادی یکی از فعالیتهای مهم ساحلنشینان استان بوشهر است که این دارای پیشینه تاریخی طولانی است.
صیادان استان بوشهر به سبب کاهش ذخائر آبزیان از جمله ماهی و میگو به شدت نگران و بعضا از کار دست کشیدهاند که عامل آن را تخریب زیستگاههای آبزیان به سبب صید مخرب و قاچاق ترال میدانند.
صیادان استان بوشهر اینروزها حال و روز خوبی به سبب به خطر افتادن معیشت آنها ندارند و خواستار برخورد قاطع با متخلفان صید ترال هستند.
اکبر محمدی یکی از صیادان بوشهری که بیش از ۲۰ سال است در این عرصه فعالیت میکند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در سالهای اخیر صید ماهی در خلیج فارس به شدت کاهش یافته است اظهار داشت: عامل مهم کاهش صید تخریب زیستگاههای آبزیان با صید غیرمجاز ترال است.
وی با بیان اینکه بیشتر بوشهریهای ساحلنشین از طریق صید ماهی، امرار معاش میکنند خاطر نشان کرد: در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته میزان صید ماهی نسبت به سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشت ولی اینروزها دیگر مقرون به صرفه نیست چون میزان صید ماهی به شدت کاهش یافته است و بعضا با دست خالی از دریا برگردیم.
صید غیرمجاز «ترال» بلایی است که به جان آبزیان خلیج فارس افتاده و خسارات فراوانی به محیط زیست دریایی و معیشت صیادان وارد کرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادی استان بوشهر با بیان اینکه صید ترال در آبهای خلیج فارس در طول سال کاملا ممنوع است اظهار داشت: صید ترال تنها در مدت کوتاهی به سبب صید میگو که این آبزی کفزی است برای لنجها و قایقها آزاد میشود و برای کشتیهای صید صنعتی همچنان ممنوع است.
محمد کارگر با بیان اینکه صید ترال آسیبهای مختلفی به دریا وارد میکند گفت: صید ترال علاوه بر اینکه به بستر دریا آسیبهای فراوانی وارد و مرجانها و گیاهان دریایی را تخریب میکند آبزیان نابالغ را صید و به فعالیت قانونمند صیادان صدمه میزند.
وی بیان کرد: جامعه صیادی قانونمند نسبت به صید ترال کف در آبهای خلیج فارس استان بوشهر به شدت معترض است.
محمد کارگر از برخورد قضایی با متخلفان صید ترال خبر داد و تصریح کرد: در کمیسیون تخلفات شیلات استان بوشهر صید ترال مورد توجه قرار میگیرد که اشد مجازات از جمله ۳ ماه محرومیت برای ملوان، ناخدا و شناور برای متخلفان در نظر گرفته میشود.
وی با اشاره به ابطال مجوز صید شناورهای متخلف ترال افزود: علاوه بر این، بر اساس مصوبه شورای تامین استان بوشهر متخلفان صید ترال،سوخت یارانهای آنها به مدت شش ماه قطع میشود و در این راستا شیلات استان بوشهر با متخلفان صید ترال برخورد شدید میکند و پروندههای تخلفاتی این گروه برای ابطال مجوزهای آن به مرکز کشور ارسال می شود.
در همین حال فرمانده یگان حفاظت از منابع آبزیان شیلات استان بوشهر از توقیف شناورهای صید ترال در آبهای خلیج فارس خبر داد و اظهار داشت: با تشدید اقدامهای کنترلی برای جلوگیری از صید غیر مجاز ترال امسال تاکنون ۱۳۵ فروند شناور صیادی متخلف در آبهای این استان توقیف شده است.
سرهنگ قدرتالله حاتموند تصریح کرد: این شناورها شامل ۶۶ فروند لنج و ۶۹ فروند قایق متخلف است که ماموران یگان حفاظت آنها را در حوزه استحفاضی استان بوشهر توقیف کردند.
وی با بیان اینکه صید ترال در آبهای استان بوشهر ممنوع است افزود: صیادان با استفاده از ادوات غیر مجاز ترال اقدام به صید و تخریب محیط زیست دریایی میکنند مغایر قانون است و با آنها مقابله میشود.