ظرفيت كشور براي توليد ماهي در دريا در حال حاضر 4/6 ميليون تن است كه هدف گذاري در برنامه هفتم توسعه معادل 500 هزار تن برآورد شده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران معاون وزير و رئيس سازمان شيلات در سمينار تخصصي مديريت پرورش ماهي در قفس امروز كه در محل هتل المپيك در حال برگزاري است با اعلام اين مطلب گفت: به منظور ايجاد امنيت غذايي و با توجه به محدوديت منابع آب شيرين و وجود بيش از 5800 كيلومتر نوار ساحلي دريايي در كشور، پرورش ماهي در قفس يكي از ابزارهايي است كه ما را به اين هدف نزديك مي كند.
سيدحسين حسيني افزود: تطبيق توليد با اقليم يكي از موضوعات مهم در بخش شيلات محسوب مي شود كه در اين زمينه مي توان از پرورش آبزيان در دريا و در قفس بهره گرفت.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به مطالعات انجام شده ظرفيت كشور براي توليد ماهي در دريا 4/6 ميليون تن در درياي عمان، خليج فارس و درياي خزر وجود دارد.
حسيني ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه امكان توليد 500 هزار تن ماهي در قفس هدف گذاري شده است كه از اين مقدار 317 هزار تن در جنوب، 163 هزار تن در شمال و 20 هزار تن در آب هاي داخلي امكان توليد دارد.
رئيس سازمان شيلات ايران اظهار داشت: اقدامات خوبي در زمينه تكنولوژي سازه هاي قابل استقرار در دريا و پشتيباني آنها در سطحي معادل 12 هزار هكتار انجام شده است كه اميدواريم با كمك بخش خصوصي افزايش يابد.
وي استفاده از تجارب كشورهاي مطرحي چون هند و ساير كشورها را در اين زمينه موثر دانست و گفت: سابقه ي شيلات به حدود 45 سال مي رسد، بنابراين ظرفيت هاي بالقوه اي براي تبديل شدن به بالفعل همچنان وجود دارد.
حسيني افزود: تفاهم نامه هاي بسيار خوبي با صندوق نوآوري و شكوفايي در راستاي زنجيره تامين پرورش ماهي در قفس و زنجيره ارزش منعقد شده است كه اميدواريم بتوانيم با فرهنگ سازي و ارزان سازي آبزيان سهم اين پروتئين را در سفره هاي مردم افزايش دهيم.